COVID en Valmorel 2021

Valmorel 2021

De bergen bieden een welkome afwisseling van de situatie met covid waarin we ons de afgelopen maanden hebben bevonden. Tijdens het winterseizoen 2020-2021 zal ik meer dan ooit streven om jullie een onvergetelijke vakantie-ervaring te bieden, waarbij we alle gezondheids- en hygiënische voorzorgsmaatregelen respecteren. Tegelijkertijd is ieder zelf verantwoordelijk voor het eigen gedrag en keuzes rondom covid.
Als je mijn vorige nieuwsbrief hebt gelezen dan weet je dat ik me beperk tot de organisatie van 1 week. Namelijk de week van 16-23 januari 2021.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in!

COVID GEZONDHEIDS- EN HYGIËNE VOORZORGSMAATREGELEN IN HET SKIGEBIED
Sneeuwsporten zijn buitensporten die worden beoefend in grote open ruimtes met natuurlijke ventilatie.
Elk jaar heeft het skigebied van Valmorel de meeste ruimte op de pistes. Uit EFICEO-klantenonderzoeken uitgevoerd in meer dan 30 skigebieden in Frankrijk blijkt dat in Valmorel het laagste aantal skiërs op de pistes zijn.
De volgende covid hygiënemaatregelen voor het openbaar vervoer werden afgelopen zomer toegepast op de liften:

  • Alle personeelsleden en gebruikers ouder dan 11 jaar moesten een masker of gezichtsbedekking dragen, vanaf het moment dat ze de instapzone betreden tot het moment dat ze de drop-off zone verlaten, inclusief de hele duur van de reis en binnen in gebouwen.
  • Handdesinfectiemiddel was beschikbaar onder en boven alle liften.
  • Van verplichte sciale afstand in de liften was geen sprake. Stoelen konden volledig worden gevuld om de stroom mensen in beweging te houden en wachttijden tot een minimum te beperken.
  • Alle gebieden die met mensen in aanraking kwamen, werden regelmatig gedesinfecteerd.
De Franse skigebieden werken momenteel aan een gemeenschappelijk covid protocol, dat in de winter van 2020-2021 door alle Franse skigebieden zal worden gehanteerd.

Gratis appartement

Na zo’n kort seizoen vorig jaar, moet jij net zo gretig zijn als ik om weer de met sneeuw bedekte hellingen op te gaan.
Afgelopen week lazen meer dan 14.000 bezoekers mijn artikel waarin ik een (gratis) appartement aanbied om te testen. Ik had een bijdrage geplaatst op linkedin en daar ontplofte het. Aan belangstelling en verhalen van mensen dus geen gebrek. In één week ontving ik talloze verhalen en aanmeldingen van mensen.  Aanmelden om het nieuw uitgebreide en gerenoveerde appartement te testen is nog steeds mogelijk. Lees hier hoe.

Lees verder onder de afbeelding.

linkedin

16-23 januari 2021

Iets minder dan 3 maanden voor het begin van het seizoen is het vanwege de constant veranderende situatie rond COVID, te vroeg om gedetailleerde informatie te geven over de maatregelen die deze winter zullen worden toegepast.
Begin december – wordt het protocol duidelijk dat van toepassing zal zijn op het gebied en de skiliften.
Ik hou er rekening mee dat voor Valmorel vergelijkbare covid maatregelen gaan gelden als in de Oostenrijkse skigebieden.  Dus de traditionele après-ski in onze stamkroeg staat onder druk.

Ik geloof nog steeds in mogelijkheden. Mijn aanpak met flexibele annuleringsvoorwaarden is er altijd al geweest en mijn gasten hebben geen last van het het aantal mensen dat zich verzamelt bij de verkooppunten van skipassen en bij het afhalen van sleutels bij de appartement eigenaren of leveranciers. En tot slot is het gemakkelijk om de richtlijnen voor afstand in de liften en op de hellingen te respecteren omdat Valmorel een lage skiërdichtheid heeft, zeker in januari.

Daarom nodig ik je van harte uit om je tickets geheel vrijblijvend te reserveren op https://www.x-ki.nl/valmorel/product/wintersport-in-frankrijk/
Betalen hoeft nog niet. Als je je serieuze plannen hebt om mee te gaan dan helpt je online reservering mij in ieder geval om een beeld te krijgen wat ik kan verwachten. Het levert jou gerichte informatie op over de ontwikkeling van de maatregelen in Valmorel.

Pas goed op jezelf en je naasten.

Hartelijke groet,

Wilco Wolven

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in!

Eén antwoord op “COVID en Valmorel 2021”

  1. Super X-ki, ik kan niet wachten tot we weer los mogen! Fijn helder bericht. Kijken naar oplossingen ipv problemen, daar hou ik van 🙂

Geef een reactie