Wintersport fit

Geef maar toe: jij weet ook hoe het voelt, die zeurderige spierpijn na de eerste wintersportdag. Dat komt doordat wintersport zich voor de meeste gasten beperkt tot een enkele week per jaar. En doordat je dan spieren gebruikt die je de rest van het jaar nauwelijks inzet. Spierpijn is gemakkelijk te voorkomen.

We vonden een paar tips.

1. GOEDE BASISCONDITIE Zorg dat je voldoende beweegt (hardlopen, fietsen, sportschool), want een goede basisconditie is een vereiste voor een goede gezondheid. Hardlopen is overigens zeer effectief om je voor te bereiden op de wintersport, omdat je daarmee veel spieren traint die je ook tijdens je wintersport in Valmorel nodig hebt.

2. WARMING-UP Dit hoeft niet eens zo heel uitgebreid; gewoon een paar minuten de boel opwarmen via een wandeling en wat (lichte) rek- en strekoefeningen. Achteraf een korte cooling down, bijvoorbeeld een wandeling naar uw appartement, helpt ook enorm.

3. DRINK VEEL WATER Spierpijn ontstaat door afvalstoffen die zich ophopen in spieren. Als je voldoende water drinkt, worden deze veel sneller afgevoerd.

4. SPORTBALSEM Smeer voor het skiën kuiten, bovenbenen en de spieren tegen de scheenbenen in met een sportbalsem. En na het douchen nogmaals.

wintersport-fit
Zorg voor een goede basis conditie als je fit wilt zijn voor je wintersport in Valmorel

Geef een reactie