Restaurants in Valmorel – met Nederlandse eigenaresses

Restaurants in Valmorel

Restaurants in Valmorel zijn er te kust en te keur. Maar Josee van de blog Frankrijk.nl, wilde weten hoe komt het dat er in het Franse skidorp Valmorel zoveel Nederlanders werken. Wat bracht hen in Valmorel en wat hield hen er? Ze ging o.a. in gesprek met Nicole van pisterestaurant Altipiano en Annabelle van Mexicaans restaurant Jimbo Lolo.

l’Altipiano

Altipiano eigenaresse Nicole in 2017 - één van de piste restaurants in ValmorelNicole: “ik bouw gewoon mijn eigen feestje elke dag in het restaurant en op het terras!”

En dat weten we! Jaarlijks, tijdens de loungeweek bouwen we daarom weer een leuk feestje op het terras van dit restaurant in Valmorel. Bekijk de video van een samenwerking tussen Altipiano, onze eigen DJ en internationaal saxofonist Dan Blaax. Iedereen die eerder is mee geweest kent de feesten bij l’Altipiano boven aan de cabine lift Pierrafort van Valmorel naar de Mottet wel. Doorgaan tot de pistes leeg zijn en tot slot onder begeleiding van pisteurs naar het dorp tot aan je studio of bijvoorbeeld driekamer appartement afdalen. Onvergetelijk!
Lees het hele artikel op frankrijk.nl

Jimbo Lolo

Annabelle van één van de restaurants in Valmorel Jimbo LoloEen andere Nederlandse is Annabelle van Jimbo Lolo. Een Tex-Mex bar-restaurant in Valmorel, in de gezellige autovrije hoofdstraat. Op de vraag wat maakt Valmorel zo bijzonder verwoord Annabelle precies zoals het is. “Moeilijk uit te leggen. Het is lieflijk en rustgevend,…. het dorpje is mooi en dat uitzicht… dat verveelt nooit. Misschien is het wel de knusheid die Valmorel zo uniek maakt.”

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het bij Jimbo Lolo goed toeven is. Na een skitocht van Valmorel naar St. Francois Longchamp waarbij en passant de Col de la Madeleine nog even is mee genomen is er niets lekkerders dan in de schommelstoelen aan de bar te hangen en een heerlijke cocktail of eerste biertje te pakken. Ook het eten is aanbevolen. Wel even reserveren als je zeker wil zijn van een plekje aan tafel.

Lees het hele artikel op frankrijk.nl